Om

LISKO

 

Slow fashion

 

Slow food är ett begrepp som de flesta känner till och det är något som man även inom modevärlden har tagit till sig, och utvecklat till slow fashion. Vi vet alla att jordens resurser är begränsade och det är dags att vi börjar tänka på hur vi förbrukar dem. Slow fashion syftar till att erbjuda kläder av bättre kvalitet och material, med tanke på att skapa ett hållbart förhållningssätt till den jord vi lever på

 

Kläder att leva och trivas i, för vardag, arbete, träning och fest..

Liskos kläder och accessoarer

 

Sverige är ett land där vi måste ha kläder på oss, dels av sociala "regler" och dels för att det helt enkelt är för kallt för att gå utan. Men vi kan välja vilka kläder vi bär, hur stor påverkan de har på jordens miljö. Jag förespråkar ett mer miljövänligt tänk med återbruk av tyger/kläder eller användande av tyger som producerats på ett mer miljövänligt vis. Jag tycker också att det är viktigt att de kläder vi bär är bekväma. Modet säger ofta att vi ska trycka in våra kroppar i kläder som klämmer åt och hindrar oss från att andas och röra oss normalt. Mina kläder är tänkta att synas, men inte kännas - lite som kejsarens nya kläder fast tvärt om.

 

Skönt för både dig och världen

 

Kläder i bl.a. ekologisk hampa eller bambu,

eller återanvända gardiner och tyger.

Mitt mål är att alla produkter jag syr ska vara tillverkade av ekologiskt eller återbrukat material. Mycket av mina tyger köper jag i secondhand-butiker eftersom jag gärna vill ge dessa tyger ett nytt liv. Varje plagg är unikt och kan sys upp direkt till dig, eller så kanske du fastnar för något som jag redan sytt utan en speciell användare i åtanke. När det gäller beställningar finner jag inte alltid secondhandtyger eller ekologiska tyger, men jag använder mig då av tyger i naturmaterial istället. Ekologiska tyger är än så länge ofta dyra och många gånger svåra att få tag på, men på sikt avser jag att finna bra leverantörer som inte bara är ekologiska men även ser till arbetsvillkoren hos producenten.